Вести

Вучић: 16. марта одлучујемо о будућности Србије

Лидер СНС Александар Вучић поручио је вечерас са предизборне конвенције у Новом Саду да је циљ те странке да освоји 50 одсто гласова на изборима, како би могли да спроведу реформе.
 
"Ваша подршка кључ је било каквог успеха и наде. 16. марта одлучује се о будућности Србије. Изборна кампања никада није била краћа, а изборни резултат никада важнији. Нећемо имати власт и нећемо моћи да спроведемо реформе, ако не добијемо 50 одсто гласова", рекао је Вучић.
 
"Наш циљ на изборима мора да буде већина гласова грађана Србије", рекао је Вучић на скупу који су функционери странке и званице, за разлику од присталица, одслушали на ногама, а тако ће, рекао је Вучић, бити и убудуће. 
 
Он је упозорио да тај циљ није лако достижан:
"Удружиће се и шуто и рогато да би покушало да ствари врати уназад. Свакога дана им нешто смета. Ми хапсимо лопове, а не поштене људе, и баш ме брига која им је партијска књижица. 
 
Лопови и криминалци неће управљати Србијом и солити нам памет како се Србија лечи", поручио је Вучић. 
 
"Моја порука за све њих данас, за све који су говорили да није крив онај ко је узео три милиона евра, ко је диловао, који су опљачкали наше банке за милијарду евра, да их обавестим да их се нисам нимало уплашио, нити их се Србија имало уплашила", рекао је Вучић, уверен да ће их "Србија победити све заједно, колико год да их има". 
 
"И овде у Војводини желим онима који свакога дана нешто говоре лоше о нама да поручим - противници, погледајте само вољу грађана у Војводини 16. марта, па реците да ли вас је барем мало срамота за све што сте радили претходних месеци", рекао је лидер напредњака.
 
Борба против корупције није само морално питање, поручио је, јер "тек када те тајкуне и политичаре и њихове слуге склонимо са грбаче, наша економија ће имати шансе да напредује и наши радници да раде, а пољопривредници да буду на својим њивама". 
 
Он је позвао инвеститоре да дођу у Србију и најавио да ће у наредне две године добити подстицаје за улагања. 
 
"Само наредне две године. Зато треба да пожуре у Србију, јер хоћемо да склонимо младе са улица, да их запослимо, али и стручне људе који су добили отказе, а који имају 50 година и нико им не нуди посао данас", рекао је Вучић.
 
Наводећи да не може више да одржи митинг или скуп а да га на сваком месту не дочекају незадовољни радници, јер им је неко одузео све што су имали или им није плаћао по 15 година, Вучић је поручио да ће се борити за сваког таквог радника, да ће их примити, јер, како је казао, наш посао је да решавамо проблеме грађана, а функционерима своје странке поручио: 
 
"Борите се за грађане и примајте људе. 
Гледајте их у очи и лице, нисмо ништа украли, за разлику од њих".