Вести

УНИЈА ЖЕНА СНС ЗЕМУН ДОНИРАЛA ПОМОЋ СВРАТИШТУ ЗА ДЕЦУ УЛИЦЕ

Данас су чланице уније жена Српске напредне странке Земун са месних одбора Земун центар, Стари Земун, Калварија и Ново насеље, посетиле децу у ,,Свратишту за децу улице,, у Београду.

Свратиште је једино место у Београду отворено 24 сата дневно где деца, којима је улица дом, могу да дођу, окупају се и ручају.

За ову прилику, чланице Уније жена организовале су прикупљање гардеробе и уџбеника за ниже разреде основне школе а за које су у Свратишту рекли да су им неопходне. Због сезоне вируса и појаве богиња међу децом, жене су однеле вође и средства за хигијену.

Уприличена им је срдачна добродошлица где су им запослени и деца у овој установи показали њихов простор - дневни боравак, собу за учење, кухињу и купатило. Зидови у Свратишту су окречени у ведре боје, украшени украсима које су деца сама правила, фотографијама са њихових приредби и обележавања годишњица као и сликама које су правили поводом посете министра за спорт и омладину Вање Удовичића.

 Активисткиње су са собом у Земун понеле честитку захвалности малишана из Свратишта али и срце пуно задовољства, што су помоћ која је прикупљена донирале онима којима је то најпотребније.