Вести

УГРИНОВЦИ ДОБИЈАЈУ НОВУ ЗДРАВСТВЕНУ СТАНИЦУ

 Заменик градоначелника Београда Горан Весић присуствао је данас почетку изградње здравствене станице у Угриновцима у општини Земун. Догађају су, као домаћини присуствовали председник општине Земун Дејан Матић, чланови Већа Драган Матијевић и Стеван Родић, председник Скупштине градске општине Земун Ненад Врањевац, помоћник председника Градске општине Земун Милорад Радуловић, као и функционери Града Београда помоћник градоначелника Александар Марковић, чланови градског Већа Гаврило Ковачевић, Милош Дангубић, градски секретар за инвестиције Лука Петровић, директорка дома Здравља Земун др Александра Цветковић и многобројни грађани.

Блиском сарадњом Градских и општинских власти, дошло се до реализације још једног пројекта општине Земун који је веома важан за грађане Угриноваца и околних места.

”Изузетно смо поносни што 2020. годину започињемо са овако важним пројектом какав је изградња здравствене станице у Угриновцима. После завршетка радова грађани Угриноваца и околних места имаће на површини од близу 1600 квадрата модерну здравствену станицу са службама за здравствену заштиту одраслих и деце, патронажном службом, гинекологијом и лабораторијском дијагностиком. Стварамо услове достојне човека у 21. веку, а то значи да сва земунска насеља имају и воду и канализацију и уређене улице. Приводи се крају гасификација комплетне општине Земун тако да у овој години очекујемо да ћемо гасификовати и Угриновце. У свакој улици разведена је мрежа за прикључење на гасовод, остало је само да се добију потребна одобрења од надлежних институција”, рекао је председник Матић, и додао да ће Општина почетком фебруара поклонити Дому здравља Земун аутомобил за потребе Патронажне службе.

 Заменик градоначелника Београда Горан Весић је истакао да је изузетно важно да здравствена заштита буде на дохват руке људима у местима у којима живе. Поред тога неопходно је да у Угриновцима буде урађена и канализациона мрежа.

 ”Чим буде завршена фабрика за прераду отпадних вода у Батајници, почеће изградња канализационе инфраструктуре у свим насељима које припадају Батајничком сливу. Трудимо се да сваке године урадимо по нешто, јер политика је добра када је људима боље”, рекао је Весић и додао да је буџет града ове године 1,2 милијарде евра и зато и могу да се реализују овакви пројекти.