Вести

У ПЛАНУ ВЕЛИКИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЈЕКТИ У ЗЕМУНУ

Градска општина Земун је покренула низ великих пројеката у циљу побољшања инфраструктуре који ће допринети свакодневном бољем животу грађана Земуна.

 

У плану је реконструкција 6,6 километара канализационе мреже у старом језгру Земуна. Вредност радова ће бити 400 милиона динара. Тендер за избор извођача расписује Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу крајем фебруара, и у најкраћем року следи почетак радова.

 

Такође, у сарадњи са Дирекцијом за грађевинско земљиште и изградњу Београда започет је пројекат изградње бетонског надвожњака у Батајници дужине око 285 метара и ширине 12,5 метара. Надвожњак ће премостити прелаз преко четири колосека брзе пруге и прелаз преко саобраћајница у насељу и биће лоциран око 400 метара северно од постојећег пружног прелаза. Заједно са надвожњаком, овим пројектом обухваћена је и реконструкција и изградња више од 1400 метара околних саобраћајница. Изградњом надвожњака смањиће се број несрећа и инцидената на пружним прелазима на овој деоници, а и биће остварен пун проток како за железнички, тако и за друмски саобраћај.

 

У току 2021. године радиће се на реконструкцији Главне улице и Кеја ослобођења. Испред општинског здања планирано је постављање споменика некадашњем председнику општине Земун и Градоначелнику Београда Бранку Пешићу.

Такође, у плану је да се изгради гаража на платоу испред Спортско-рекреативног центра ”Пинки” и пешачко-бициклистички мост Лидо-Кеј ослобођења.