Вести

ТРИБИНА НА ТЕМУ САМОЗАПОШЉАВАЊЕ И ПРЕДУЗЕТНИШТВО

 Унија жена општинског одбора Српске напредне странке Земун са месних одбора Нови град, Горњи град, Војни пут, Горња варош, Нова Галеника и Доњи град организовала је и успешно одржала трибину ,,Самозапошљавање и предузетништво,,.

У последње време у Србији је све више жена које се одлучују да уплове у воде бизниса. Бројним законима, прописима и стратегијама Србија је дефинисала институционални оквир за развој женског предузетништва, јер је оно веома битно за целокупну привреду наше земље.

- Поршка друштва, породице и система, требало би да буду неизоставни партнери за женско предузетништво. Наравно потребно је и радити на себи, веровати у себе и у идеју која сваку жену може одвести на пут ка успеху. Због тога сматрамо да су овакви састанци прилика да подржимо наше суграђанке на том путу, као и да се упознамо са њиховим страховима на том пољу, закључују у Унији жена OO СНС Земун.

Гошће трибине биле су градска секретарка за информисање Мирјана Павичић и Нина Митић помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питањазадужена за Сектор за родну равноправност и антидискриминациону политику.