Вести

Стефановић: Одлука РРА је непринципијелна

Српска напредна странка уклониће, у складу са одлуком Републичке радиодифузне агенције, свој предизборни спот у којем се појављује више привредних друштава и компанија, рекао је данас потпредседник СНС Небојша Стефановић, али је истакао да је одлука РРА - непринципијелна.
 
Коментаришући одлуку РРА, потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић, рекао је да ће СНС поштовати, али и да је непринципијелна, јер је та Агенција, рекао је, у кампањи пре годину и по дана "одобравала свакакве спотове".
 
"Међутим, и ово показује колика је стварна моћ тајкуна у Србији", закључио је Стефановић.
 
Савет РРА препоручио је данас СНС да повуче предизборни спот у којем се појављује више привредних друштава и компанија, између осталог, и компанија Делта Холдинг и то у законском року од 48 сати.
"Како не би дошло до нарушавања изборне кампање и самим тим неравноправне заступљености, Савет РРА сматра да повлачење спорног спота из емитовања Српска напредна странка треба да учини у што краћем року, који не би смео да буде дужи од 48 сати, како закон налаже", наведено је у саопштењу.
 
Компанија Делта Холдинг јуче је оценила да је у предизборном споту СНС у негативном контексту искоришћено име те фирме и затражила од надлежних институција да хитно предузму мере и заштите Компанију.