Вести

РЕКОНСТРУКЦИЈА ЗЕМУНСКЕ ГИМНАЗИЈЕ

”Пре две године смо били са председником Републике Србије Александром Вучићем на прослави 160 година Земунске гимназије. Он је тада најавио и обећао да ће се радити реконструкција ове школе која има тако дугу традицију. Важно нам је да нашој деци и наставницима обезбедимо добре услове за спровођење наставе. Корона нам је направила много проблема, али без обзира на све наставили смо да радимо један овако важан посао. Ако на прави начин не улажемо у образовање, у саме услове где ће се спроводити настава, имаћемо за десетак година проблем у многим областима. Улагање у образовање је улагање у будућност”, рекао је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић.
Градоначелник Радојчић је упутио поруку родитељима да ће ресорно министарство и градски секретаријат, наставници, директори школа и председници општина учинити све што је потребно како би наступајућа школска година, која је оптерећена епидемијом корона вируса, била дочекана на прави начин и том приликом истакао да су здравље и образовање деце на првом месту.
Радове су обишли и градски секретар за образовање и дечију заштиту Славко Гак и секретар Скупштине градске општине Земун Марко Јанковић, са сарадницима.