Вести

ПОСЛЕ 50 ГОДИНА НОВИ ВРТИЋ У БАТАЈНИЦИ

После готово пола века, малишани овог дела Земуна добиће нову предшколску установу. Oбјекат од око 2.000 квадрата биће у Улици краља Стефана Томаша и имаће места за око 270 деце.

Иако у Батајници постоје већ три вртића у која иду деца, ови објекти немају довољно капацитета за око 500 малишана који испуњавају услове, али немају где да иду, већ их родитељи воде у неки од вртића који су ближи центру Земуна. 

Локација будућег обданишта је релативно близу центра Батајнице - каже наш саговорник.


 Постоји велика потреба за градњом вртића у Батајници, планирано је да Општина Земун направи пројекат, Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће финансирати радове, а Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда ће бити задужена за надзор током реализације. Тренутно се ради на прикупљању неопходне документације, следи парцелација и експропријација земљишта коју ради Дирекција, па се очекује да грађевински радови почну у другој половини године.

 

БЕЗБЕДНОСТ

КАДА вртић буде изграђен у овом делу Батајнице, биће обновљена комплетна улица у којој ће нићи овај предшколски објекат. Биће урађени и неопходни прилази обданишту, а цео комплекс биће ограђен како би малишани били безбедни.

Парцела за градњу новог објекта у Улици краља Стефана Томаша има око 60 ари и сада је празна. Нови, модерни вртић биће опремљен и саграђен у складу са важећим стандардима, имаће један спрат и пространо двориште са зеленилом.

 Ту ће бити посађено дрвеће, а малишанима ће на располагању бити и мобилијар за игру.

 Извор: novosti.rs