Вести

Михајловић: ДС једино стало да се докопа власти

Потпредседница СНС Зорана Михајловић изјавила да се они који позивају на крвопролиће као што то чине представници ДС понашају неодговорно.

Такође, како је додала, такви позиви говоре о томе да је "ДС једино стало да се дочепа власти".

"То крвопролиће је данас у Кијеву врло трагично, а са друге стране политичари овде показују неодговорност уколико пореде будућност Србије са крвопролићем у Украјини. То нам говори само да је ДС једино стало да се дочепа власти", рекла је Михајловић.

"Значи да њих грађани Србије и начин како ће доћи до власти уопште не интересују", рекла је Михајловић Тањугу реагујући на изјаву функционера ДС Борислава Стефановића да Србији прети босански и украјински сценарио социјалног бунта, ако напредњаци остану на власти.

Према њеним речима, ДС жели да дође на власт на било који начин и покушава сву кривицу за године лошег управљања Србијом да пребаци на СНС. "Верујем да грађани Србије врло добро знају ко је водио Србију када су постојале пљачкашке приватизације - више од 600 приватизација је поништено управо када је ДС водила владе, а не када је владу водила СНС", казала је она.

Михајловић је подвукла да грађани Србије врло добро знају и ко је стварао простор да одређена мала група тајкуна или политичара ствара на нечастан начин пословне империје, а да се у исто време дешавало сиромашење Србије и њених грађана који су стално понижавани.

"И дан данас људи из ДС и њихови коалициони партнери настављају да понижавају грађане", оценила је Михајловић апострофирајући изјаву лидера Нове странке Зорана Живковића који је рекао да ће парламентарни избори 16. марта представљати заправо "тест интелигенције" бирача.

"Шта он поручује - да су они који гласају за ДС или Зорана Жиковића у ствари врло паметни, интелигентни а да они који за њих не гласају нису интелигентни...Верујем да ће градјани Србије да изаберу будућност и могућност да правимо промене и живимо боље", закључила је Михајловић.