Вести

ДА УСЛОВИ ЖИВОТА ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ БУДУ ИСТИ: МАЛИ ОБИШАО РАДОВЕ НА АСФАЛТИРАЊУ УЛИЦА У БАТАЈНИЦИ

Посета Батајници је била прилика да се градоначелник Синиша Мали и председник Градске општине Земун Дејан Матић сусретну са грађанима, разговарају о актуелним проблемима и договоре начине да их заједнички решавају.

Председник Градске општине Земун Дејан Матић са сарадницима и градоначелник Београда Синиша Мали, 12. јануара обишли су радове на асфалтирању улице Мале међе 46. Нова у насељу Шангај, у Батајници.

У разговору са грађанима председник Дејан Матић и градоначелник Синиша Мали предочили су шта је све урађено у Земуну и шта је у плану да се у текућој години уради у земунским насељима.

- Захваљујући одличној сарадњи коју имамо са градом Београдом, посебно са градоначелником Београда Синишом Малим данас су сви делови Земуна једно велико градилиште. Домаћинским понашањем, великим напорима и уштедама, градоначелник је имао разумевања за потребе грађана Земуна и зато не треба да чуди податак да смо за три и по године урадили више од 160 улица у Земуну и да ћемо у овој години урадити још сто, од тога 40 у Батајници. Ослушкујући потребе грађана обезбедили смо простор и средства за Дом културе у Батајници. Радимо на пројектима изградње нове здравствене станице, четири нова игралишта и уређења центра Батајнице. Очекује нас наставак радова на изградњи канализационе мреже у дужини од преко пет километара и водоводне у дужини од око 1200 метара у Улици Младих горана. Будући да бринемо о потребама свих генерација, Батајница ће ускоро добити свој клуб за старије суграђане. Желимо да услови живота за све грађане Земуна буду исти - рекао је председник Матић.

 Градоначелник Београда Синиша Мали истакао је да је Град Београд обезбедио 300 милиона динара за наставак радова на изградњи канализације за овај део Земуна, а у току је и припрема документације за изградњу пружног прелаза који представља велики безбедносни проблем за грађане Батајнице. Средином године ће бити отворен вртић у Алтини, а Угриновци ће добити нову амбуланту. Такође, градоначелник Мали је рекао да ће поред уређених централних улица Земуна ускоро бити завршени радови на комплетној реконструкцији Градског парка, а средствима Владе Републике Србије биће изграђен пристан на Дунаву.

 

 

Извор: srbijadanas.com