Вести

Брза пруга Београд - Стара Пазова готова краjем септембра

Председник Србиjе Aлександар Вучић обишао jе данас градилиште на железничкоj станици Земун коjа jе део проjекта изградње брзе пруге од Београда до Новог Сада и Суботице, а кинески извођачи су наjавили да ће прва деоница, од Београда до Старе Пазове, бити завршена до краjа септембра.

Вучић jе контролу радова на будућоj прузи, за возова брзине до 200 км на сат, започео на деоници Београд Центар - Стара Пазова, где jе од кинеских компаниjа добио обећање да ће пруга бити завршена до краjа септембра и да ће моћи да се пусти у саобраћаj до краjа године.

Примићу вакцину чим стигне нови контигент из Kине

Председник Србиjе Aлександар Вучић изjавио jе данас да jе веома важно да што пре у Србиjу стигне нови контигент вакцина из Kине, како би се убрзала вакцинациjа становништва и омогућило привреди да ради.

Вучић jе током обиласка радова на брзоj прузи у Земуну, у разговору са амбасадорком Kине Чен Бо, рекао да ће се и сам вакцинисати када стигне таj контигент вакцина.

 Вучић је поново упитао амбасадорку да ли ће те вакцине стићи нешто раније у Србију. Вучић је раније најавио да ће још милион доза кинеске вакцине Синофарм доћи у Србију између 5. и 10. априла.


"Следеће недеље се видимо на деоници Прељина - Пожега, а и пре тога... Ја ћу опет да чекам вакцине и ако не буде најављено. И чим дођу, одмах први или други дан ћу да се вакцинишем", рекао је Вучић обраћајући се амбасадорки Кине.

Вучић је истакао да је јако важно да се убрза вакцинација становништва како би могла привреда да ради и да се отворе угоститељски објекти.

Вучић је напоменуо да са вакцинацијом треба пожурити и због обележавања католичког Ускрса и православног Васкрса и захвалио Кини на помоћи.

 

Извор: Танјуг