Вести

Братислав Гашић: Наставићемо свакодневно донирање школама

Посета школи у Сеземчи

У континуираном, свакодневном донирању градоначелника Крушевца Братислава Гашића, данас су 3 школе, односно истурена Одељења добила дарове. Поклони су из личних средстава.
Одељење у Сеземчи (матичне школе „Страхиња Поповић“ из Дворана), подјастребачком селу са нешто више од 200 становника, изграђено је 1962.године и похађа га само 14 ђака од 2. до 4. разреда.
Од данас, наставни предмет „Од играчке до рачунара“, малишани ће изучавати на много квалитетнији начин, уз компјутер. На донацији се захвалила директорка школе Драгица Стојковић.
Приликом обиласка и информишући се о горућим проблемима у њиховом месту, Градоначелник им је најавио увођење трофазне струје за школу, набавку лопти за извођење физичког васпитања, као и нове клупе и столице и перспективно, изградњу нове 2 учионице. Одговарајући на позив Градоначелника, малишани из Сеземче, посетиће Кабинет наредне недеље.

    

 
 

Обилазак школе у Мачковцу

У односу на стање и опремљеност школских објеката, данас је још једно истурено Одељење - у Мачковцу, добило рачунар од Градоначелника.
Мачковачко Одељење припада матичној основној школи „Свети Сава“ из Читлука. Изграђено је 1930., похађају га нижи разреди и има 34 ђака. При школи је смештена и мала група предшколаца.
И ови ученици добиће лопте за фудбал, кошарку, одбојку и рукомет, као и мреже за голове.
Као изненађење, посебно лепо прихваћено од стране најмлађих, је обећање Градоначелника, да ће им, такође из својих средстава, поклонити реквизит – кућицу за играње, која ће бити монтирана у дворишту школе, уз молбу старијим ђацима да воде рачуна о мобилијару за игру.

 

 

Рачунар и за Здравињске ђаке

Друго истурено Одељење дворанске школе, које се налази у Здравињу, данас је такође донирано од стране Градоначелника.
Одељење у Здравињу је 4. разредно и похађа га 29 ученика. У склопу школе је и предшколска група Установе „Ната Вељковић“.
Зграда је релативно нова, изграђена 2001., са свим неопходним условима за квалитетан рад. Од данас, они ће бити унапређени добијањем рачунара, који је из личних средстава поклонио градоначелник Братислав Гашић.
Он је обећао ученицима лопте и мреже за голове, након њиховог претходног сређивања и фарбања.
Градоначелник гашић је и наредних дана, у складу са обећањем најавио свакодневне донације и поново апеловао „на све оне који су преко 20 година на грбачи овог народа примали плате и који су запошљавали чланове породице у државним фирмама да помогну свом граду. Ако буду издвојили макар један део онога што су узели током протеклих 12, 15, 20 година и то ће бити значајно“. Или „нека објасне зашто не могу да одвоје ни динар из свог џепа за општи интерес грађана“.