Вести

БОГОЈАВЉЕЊЕ 2014.

 Данас је у Земуну 380 пливача учествовало у трци за Носиоца Богојављенског крста 2014.Преко двадесет хиљада грађана присуствовало је овом свечаном догађају.Дамир Ковачевић, потпредседник ОО СНС Земун и председник Организационог  одбора са сарадницима је и овај пут показао да је на врху задатка.

Архијерејску литургију у цркви светог оца Николаја служио је Његова Светост Патријарх Српски Господин Иринеј. Том приликом Патријарх Иринеј уручио је највеће одликовање Мајке Цркве Браниславу Пространу, председнику ОО СНС Земун и Дамиру Ковачевићу.Одлуку о додели Ордена Светог Саве Другог степена, на предлог Патријарха Српског Иринеја, донео је Синод Српске Православне Цркве за изузетан допринос у изградњи цркава и верских објеката на територији општине Земун и развој духовног живота верника.

Након литургије литија са часним крстом прошла је улицама Земуна да би на Земунском кеју уз благослов Патријарха пливачи кренули у трку за свето обележје.Најбржи од 380 пливача  био је Дејан Димитријевић, носилац Богојављенског крста 2008. и 2012. године.Димитријевић је одликован  великим стајаћим крстом, витешким плаштом и медаљом Свебор савеза Београд са титулом Носилац Богојављенског крста 2014.

Председник општине Земун и потпредседник ОО СНС Земун Дејан Матић поздравио је присутне грађане, и  истакао да је Земун обновитељ и чувар традиције Богојављенске трке и да у духу саборности будемо сложни у грађењу бољег живота за све грађане Земуна и целе Србије.